dijous, 19 de juny del 2014

Xavier Auquer Gómez

En Xavier fa part dels nois i noies que van
començar a l'Oriol Martorell, des dels inicis de l'escola (curs 97-98), sent part de la seva 4a promoció.


Aquesta promoció de nois i noies es caracteritza pel fet que van ser els primers alumnes que van poder cursar tota l'escolaritat d'ensenyaments integrats - Primària-Artístics de Música i Dansa - en la qual, ara per ara, encara és l'única escola que ofereix aquesta mena d'estudis en tot l'Estat.

Després de cursar els dos anys de primària i d'ensenyaments artístics comuns, aquest noiet va escollir l'opció de seguir el recorregut de l'especialitat de Dansa i, des de llavors, la dansa l'ha anat acompanyant en el seu créixer com a persona.

Com us podeu imaginar, el pas d'un alumne per l'escola deixa la seva empremta ben marcada i, en el cas d'en Xavier, el seu pas va anar deixant un munt de petjades que constitueixen moments molt especials en la història de l'escola.

El primer exemple rau en que en Xavier va ser un del nostres "Bachs" en un dels primers espectacles integrats Primària-Música-Dansa. En aquell espectacle hi van participar tots els cicles, primària i les dues especialitats d'artístics, cosa que, avui en dia, per l'enorme creixement de l'escola, es fa difícil de fer de nou, degut a la gran complexitat que representaria fer-ho.

L'altre fet remarcable, i que des de llavors és un fet únic en l'Estat, és que en Xavier, junt a d'altres companys, va encetar el camí del que anomenem "Taller de nois", activitat no curricular que permet normalitzar la relació dansa-gènere. Fruit d'aquesta experiència, i per primer cop, el grup de nois, al qual formava part en Xavier, va ballar una peça a la Mostra de Dansa.


Acabats els seus anys a l'Oriol Martorell, en Xavier va decidir prosseguir els ensenyaments professionals de dansa i, seguint les passes d'altres companys, va entrar a l'EESA/CPD, Escola d'Estudis Secundaris i Artístics i Conservatori Professional de Dansa del Institut del Teatre.

Al conservatori, en Xavier va escollir l'especialitat de Dansa Contemporània, cursant-hi tots els estudis i obtenint el títol de Grau Mig en Dansa que l'acreditava com a professional.

No obstant això, i atès que va ser escollit per a formar-hi part, en Xavier va entrar al IT Dansa, la companyia de postgraduats de l'Institut del Teatre, lloc on molts joves poden cursar dos anys de perfeccionament i pràctica escènica amb grans mestres i coreògrafs. Això permet, als seus integrants, obtenir una experiència importantíssima a l'hora d'entrar en el món professional.

En aquest sentit, ha ballat peces de coreògrafs tan destacats com: 'Ohad Naharin, Giry Kilian, Nacho Duato, Rafael Bonachela, Alexander Ekman, Stjin Celis entre altres.

Un cop acabada la seva estada a l'IT Dansa, en Xavier va entrar, de ple, en el terreny professional i és així que, en l'actualitat treballa en quatre companyies d'aquí: Camara Lúcida,  Umma Umma Dance, La Veronal i Cobosmika.





Loser Kings - Umma Umma Dance

Ens diu, també, amb satisfacció i amb un somriure, que fins i tot ha participat en una pel·licula de "Bollywood"...Us el podeu imaginar?!!

Bé, no en té prou passant-se hores i hores assajant i estant damunt dels escenaris, a més a més, en Xavier, en l'actualitat, també ha començat  a impartir classes de Dansa Contemporània en una nova seu anomenada "Sa nau".

Energia, vitalitat, versatilitat de moviment...el Xavier suma una riquesa i un potencial que tot just està en l'inici d'un, de ben segur, gran recorregut.

Nosaltres, seguirem les "cantates" d'aquell petit Bach i estarem alerta de les seves grans passes. Us assegurem que en fa d'extraordinàries i per i això, com sovint el tenim ballant ben a prop a casa nostra (als espais escènics barcelonins), us convidem a que l'aneu a veure. Us impressionarà!!

Molta, molta sort Xavier!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada