diumenge, 15 d’abril de 2012

Yasmina Pulido Burgos


Al igual que la seva companya de promoció, la Tana, la Yasmina va començar la seva escolaritat, al Oriol Martorell, directament a 4t de primària i 2n del nivell elemental de dansa.

Després de tres anys de córrer amunt i avall per les aules i passadissos de l’escola, la Yasmina acabà la seva etapa de primària i nivell elemental de dansa, formant part de la segona promoció del centre.

Durant aquests primers anys, els què la varem acompanyar en els seus inicis en la dansa, ja varem poder anar apreciant el “arte” que emmagatzemava aquesta noia.
Era clar que li calia continuar alimentant aquesta flama i, per tant, es va endinsar, de ple, en els estudis professionals de dansa, en la seva vessant de dansa espanyola.

Després d’haver passat, amb èxit, les proves d’accés al Grau Mig de Dansa, la Yasmina va entrar al Conservatori Professional de Dansa del Institut del Teatre o hi va romandre fins a completar el grau professional en la promoció 2001-07 (2a promoció del nou pla d’estudis).
Un cop finalitzada l’etapa de formació professional reglada, la Yasmina va ser becada al “Centro Andaluz de Danza” , a Sevilla, on hi va cursar dos anys de perfeccionament (2007-09).

Us podeu imagina que, si tenim en compte les tres etapes formatives (Elemental, Grau, i beca al CAD), la nostra bailaora ha tingut un numero de mestres impressionant.  Però és que, quan la flama és tant gran, cal afegir-hi més “fusta”, constantment i és per això que, en realitzar un nombre considerable de cursets, el llistat de d’altres professors, que han participat en la formació de la Yasmina, és del tot impressionant:  Rafaela Carrasco, Farrukito, Antonio Canales, Belén Maya, Eva la “ Yerbabuena”, Mónica Fernández, entre molts altres noms destacats dins l’especialitat.
Si us heu passejat pels recorreguts dels altres nois i noies, que us hem presentat fins ara, haureu comprovat que, sovint, pugen a escena, com a pre-professionals o professionals, força aviat. De vegades, fins i tot, compaginant-ho amb els seus estudis.
Aquest és, també, el cas de la Yasmina que, com veureu, és tot una fura dels escenaris. 
Seieu-vos i obriu fort els ulls que l’espectacle, i  la navegació…, començen ! :
-        2001-2003: ballarina a la “Jove Companyia de Dansa de Gavà.
-        Juny del 2006: ballarina en la gala Cannon (hotel rey Juan Carlos I) amb la companyia de Jesús Cortés.
-        2006-2007: ballarina en sarsueles ballades per la “Companyia Lírica de Barcelona”
-        Juliol i Agost del 2007:  participació en l’espectacle “Ojala Pudiera” de la companyia de Nacho Blanco.
-        Agost 2007: ballarina en la companyia de Jesús Cortés en una gala per a una empresa americana en el MNAC de Barcelon.
-        Juny i desembre 2008: participació en la “Gala del Centro Andaluz de Danza (ballant peces de Ángel Pericet, Matilde Coral, Juan Martín i Antonio Najarro).
-        Juny 2009: participació en la “Gala del Centro Andaluz de Danza (ballant peces de Luis Alonso, Eloy Pericet, Javier Latorre, Rubén Olmo i Matilde Coral).
-        Tardor 2009 i hivern 09-10: ballarina espectacles de Zarzuela de la companyía José María Damunt, ballant a Galícia, les Illes Balears i Castelló.
-        Març 2010 – gener 2012: ballarina de la companyia de dansa espanyola “Los Mulero” actuant en diverses ocasions en els creuers  “Costa Romantica”, “Disneyland Cruisse” i “Costa Concordia”, ballant al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramanet (set 2010 i abril 2011), al Festival internacional de Palestina (juliol 2011) i en una gira per Rússia (set 2011). 


-         Juny 2011: bailaora formant part en una gala amb  el bailaor  Iñaki Márquez
-        Agost-setembre 2011: bailaora de flamenc en l’obra  “Somorrostro” de la companyia Transit Dansa, de Maria Rovira, en el Teatre Condal de Barcelona.

La Yasmina, a part de pujar als escenaris, ha començat, a partir de l’any passat, a impartir classes de flamenc en les escoles Aaron Vivancos (Terrassa), Le Bal (Gavà) i Leo Zunda (Barcelona). A més, dona classes d’iniciació a la dansa en diverses escoles de Catalunya.
En l’actualitat, la Yasmina està assajant amb la futura companyia “Ballet Flamenco de Catalunya”, per a l’obra “Miroterraneo”, amb coreografia de Rubén Olmo i, com a artistes principals, Antonio Canales i Carmen “La Talegona”. L’obra s’estrenarà el proper mes de maig (en breu us en informarem en l’apartat d’”Últimes notícies”).

La Yasmina és toçuda i perseverant. Fa poc ens confiava que el seu físic (és una mica menuda) no li posa, sempre, les coses fàcils a la hora de trobar feina. Però ella no defalleix, ha de ballar i ho fa.
 
En aquest sentit afegia "...és una professió molt dura i, sovint, la gent em pregunta per què segueixo ballant, especialment la meva mare, i simplement puc respondre que és el què em fa feliç. Pujar a un escenari, ballar i sentir com la gent aplaudeix, ja és suficient... Sap greu que, a casa nostra, no sempre es valori suficientment el nostre treball. En canvi, a altres llocs, quan la gent s'assabenta que ets ballarina, t'afalaguen i senten admiració per tu..." 


Doncs bé Yasmina, tu segueix sent feliç en el què fas que, amb la flama que portes endins, de ben segur escalfaràs el cor de molts espectadors i, pel què fa a l'admiració..., pots donar per fet que, en llegir-te, ens en despertes un munt!

Nosaltres, per la nostra part, haurem de preparar el llibret d'autògrafs i afegir-nos als que ja t'han aplaudit.

Molta sort Yasmina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada