dijous, 29 de març del 2012

Tana Rosás Suñé


La Tana va entrar, al Oriol Martorell, en el segon any d’existència de l’escola, i ho va fer començant a 4t de primària i 2n del nivell elemental de dansa.
És així com , la Tana, junt als seus companys de curs, va fer part d’aquells alumnes pioners del centre,  els quals, en pertànyer a la segona promoció (1997-2001), esdevingueren els primers nois i noies que van cursar, al complet, els quatre cursos del tot novadors “Nivell Elemental de Dansa” (encara que, en el cas de la Tana, només en van ser tres).

Un cop finalitzats els seus tres anys a l’escola, la Tana va continuar, els estudis en dansa, cursant el Grau Mig da Dansa al Institut del Teatre, en el segon any de vida de la nova escola integrada d’ESO i estudis professionals de dansa: el EESA/CPD.

Durant els seus anys de formació professional, la Tana va participar en diferents tallers creats en el marc del conservatori.

El 2003, a més, va ballar en Latung La La theater play, dirigit per David Imbernon

Durant aquest període formatiu, i com sol passar sovint als nois i noies que com la Tana, mai en tenen prou, va tenir la oportunitat de realitzar diferents estades o intercanvis amb altres escoles de Europa:

-          2003:  intercanvi – estada al Koninkilijk Conservatorium (Real conservatori)  a La Haia, als Països Baixos.
-          2006: intercanvi-estada al Conservatoroire de Danse de Bruxelles, a Belgica.
-          2007: intercanvi-estada a Montpellier, França.
-          2007: és becada pel curs d’estiu al Tacnesi Centrum Prague Conservatory, centre de dansa a Praga, a Txèquia.

 

Un cop graduada el juny del 2007, va entrar a treballar a la Companyia Metros, del director i coreògraf Ramón Ollé. En aquesta companyia hi va romandre fins el 2008, any en el qual va ser acceptada a la companyia de IT Dansa.






 

A l’IT Dansa Jove Companyia de l'Institut del Teatre, companyia que s’erigeix com a curs de post-grau, les ballarines i ballarins, tenen la oportunitat d’endinsar-se en el mon professional de la ma d’un ric ventall de peces i coreògrafs i, és així, com la Tana, durant la seva estada a la companyia del 2008 al 2010,  va tenir l’ocasió de ballar peces de creadors tant extraordinaris com Jiry Kylian, Ohad Naharin, Nacho Duato, Stijn Celis, Rafael Bonachela, Gustavo Ramirez, entre altres.











En l’actualitat, la Tana està ballant al Ballet Basel, companyia de dansa del  Theater Basel, establert a la ciutat Suïssa de Basel..


La companyia te un repertori molt extens (Document pdf sobre la companyia), però en destacarem les peces d’aquesta temporada com:


-          Rébus, de Richard Wherlock   Vídeo "3" (Rébus...)
-          Rain dogs, de Johan Inger
-          Cantata, de Mauro Bigonzetti
-          The fairy Queen, de Richard Wherlock  Vídeo "Thea fairy Queen"
-          Romeo & Juliet, de Angelin Preljocaj.


A més, també tenen el “Dance lab 4”, espectacle constituït per peces creades i coreografiades pels mateixos ballarins i ballarines de la companyia. Vídeo "Dance lab 3"

Ja veieu que la Tana te molta feina a fer, i te moltes raons per estar engrescada.

Per la nostra part, els que l’esteu descobrint, els que la coneixeu i els que l’hem coneguda de ben petita, de ben segur feríem un salt a Suïssa per veure-la ballar!.
Mentre els bitlles arriben, demanem-li que ens tingui informats, tot desitjant-li tot el millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada