dilluns, 27 de febrer del 2012

Guerau Cabrera Cuadrado

El setembre de 1997, en Guerau començava la seva escolaritat amb nosaltres, fent part del primer grup classe de 4t de l’escola i, per tant, caminant els primers passos de l’existència del nostre centre.

Havent escollit l’especialitat de dansa, el juny del 2000 acabava els estudis de primària i nivell elemental de dansa, i ho feia com a primera promoció del què era, en aquell llavors, el “CEPA” (Centre d’Educació Primària i Artística) Oriol Martorell.

En finalitzar aquesta primera etapa, en Guerau ja tenia clar que volia prosseguir els seus estudis, en dansa. dins l’especialitat de Dansa Espanyola, i ho va fer cursant els corresponents estudis professionals al EESA/CPD del Institut del Teatre.

Ja, durant els seus anys de formació, aquest ballarí en essència, va participar en diferents activitats i espectacles relacionats amb el món de la dansa:


·            El 1997 va protagonitzar  el musical “The me nobody knows” amb la companyia de Antoneo Brehon.
·            El 2001, va col·laborar en el programa de TV3  “Explica’ns la teva vida” ballant flamenc i representant al bailaor Santiago Alba “El rayito” en la seva infància.
·            En el mateix 2001, va participar en les representacions  de “El llac dels cignes” amb la companyia del San Francisco Ballet en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
·            El 2005, va actuar, com a “bailaor”  en un anunci de Telefónica, Movistar.
·            El 2006, va participar en el reality show “America’s Next Top Model”, dirigit per la model i actriu Tyra Banks, en qualitat de ballarí ensenyant.
El mateix any 2006, en Guerau es va presentar al concurs de dansa de Castellón, on va obtenir beques  pel Real Conservatorio Profesional de Danza Mariemma, pel Ballet de Múrcia i per Javier Latorre a Cordoba.
És així com durant els anys 2007 i 2008 va aprofundir en la seva formació assistint, com alumne becat, al RCPD Mariemma, a Madrid, i participant  en les actuacions dels seus tallers coreogràfics amb coreografies com “Pléyade” de Antonio Pérez, “Tú la llevas” de Roció Molina o “Jota y qué” de Miguel Ángel Berna.

En Guerau, a més, ha tingut la sort de fer classes amb grans noms de la dansa espanyola com, per exemple, Rubén Olmo, Mercedes Ruíz, Juan de Juan, Antonio Canales, Farruquito, Javier Latorre...

Bé, i si tot això us ha semblat molt, mireu, mireu què ha fet com a professional:


·            2008: actuació en el “XVII Certámen Coreográfico de Danza Española y Flamenco de Madrid”, participant en la coreografia “Inbolc” de Elisa Azañedo, guardonada amb el segon premi del jurat.
·            2008: Actuacions a Tokio, Okinawa i Shizuoka amb la companyia de Yoko Komatsubara.


·            2008: Actuacions amb la companyia Europa Danse amb l’espectacle “Picasso et la danse”, realitzant una gira per França, Espanta i Suïssa.
·            2009: participa com a ballarí, i junt a d’altres artistes com el Junco, al 40è aniversari de la companyia de Yoko Komatsubara que es celebra a Tokio.
·            2009: imparteix classes d’escola bolera, dansa estilitzada i flamenc, com a professor convidat, en diferents escoles del Japó.
·            2009: Actuacions, com a cos de ball, en l’obra “Fedra” de Javier Latorre, ballant en festivals com el de Nàpols o el de Mérida.

A partir del 2009, i fins ara, ha esta ballant amb la seva companyia actual, Iberica Danza,, amb diferents espectacles com “Las estaciones”  o " Subiendo al sur y Albéniz". Ha ballat, també, peces d’autors com Antonio Najarro i Gema, i ha actuat  per diferents llocs de la geografia espanyola i de l’estranger com Holanda, Mèxic, Finlandia i França, entre altres.




Una ment inquieta i haver viatjat molt, malgrat la seva joventut, de ben segur han influït per a què, en Guerau trenqui més fronteres i explori més “sabers”; i és per això que, a més de ballar, en l’actualitat està cursant el segon del Grau en Estudis Semítics i Islàmics, amb maior en hebreu, a la Universidad Complutense de Madrid.

Estudiós d’altres cultures i llengües i, alhora, intèrpret del llenguatge universal que és la dansa, aquest ballarí que va començar tot menut amb nosaltres - fa ja uns quants anys -, se’ns ha fet molt gran i te molt per compartir. Animem-lo i mantinguem, els ulls oberts per què, potser, a qualsevol moment, amb el seu llenguatge ens pot fer, també  a nosaltres, viatjar i rompre fronteres...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada