dijous, 2 de febrer del 2012

L'Albert Garrell Buñuel

El, aleshores, CEPA Oriol Martorell va iniciar la seva aventura en el curs 97-98.  En el seu inici, l’escola només comptava amb els quatre primers cursos de primària.

És en aquest inici ple d’il·lusió i expectatives que l’Albert va començar el seu primer curs dins l’especialitat de dansa fent part de la classe de quart, la qual esdevindria la primera promoció de la nostra escola.


Quan va començar, l’Albert tenia nou anys i, després de romandre tres anys en la especialitat de dansa, va acabar el nivell elemental de dansa dins la promoció 97-00.

La seva etapa de formació professional ha comptat amb la realització dels estudis de Grau Mig de Dansa al Institut del Teatre i posteriors estudis al Hamburg Ballet School (Alemanya 2004-07).

Cal dir que, L’Albert, que sempre l’hem conegut ballant, ja va tenir l’ocasió de pujar a l’escenari en diverses ocasions abans de concloure la seva etapa formativa:

- 2001, El llac dels cignes amb el San Francisco Ballet al Gran Teatre del Liceu, Barcelona.
- 2005, Le sacre and Yondering amb Hamburg Ballet School de gira en Alemanya.
- 2006, Romeo and Juliet  amb el Hamburg Ballet, de gira per Itàlia.
- 2006, Symphony Classique amb el Hamburg Ballet, en la “Nijinsky Gala”.

Un cop acabada la seva formació, va entrar en la IT Dansa, Jove Companyia de l’Institut del Teatre (directora artística: Cathérine Allard) 2007-2009, on, com a repertori, va tenir la sort de ballar peses tant extraordinàries com:

- Minus 16, de Ohad Naharin 
- Jardí Tancat,  de Nacho Duato.
- Naked Thoughts, de Rafael Bonachela.
- Fractured Fairytale, de Alexander Ekman.
- Fièvre, de Jo Stromgen.
- En busca de…, de Gustavo Ramírez.
- I like five, de Stijn Celis.
- Sechs Tänze, de Jirí Kylián.

És durant aquest període que,  junt amb l’Anna Altes, companya de promoció (i de la qual en podrem saber molt més ben aviat!), van coreografiar  Traffic Sences, peça de collita pròpia i que van presentar    als concursos coreogràfics de: Burgos-New York 2008 (International Dance Competition), aconseguint el primer premi, i 23th International Competition for choreographers of Hannover 2008, obtenint el guardó de finalistes.   

En l’actualitat, l’Albert està ballant a la companyia holandesa de  INTRODANS  (directors artístics: Roel Voorintholt i Ton Wiggers) des del 2009.    
     
El ampli repertori de la companyia, fa que se’l pugui veure en peses tant diverses com:

- Rassemblement,  de Nacho Duato.
- Session,  de Didy Veldman.
- Bardo,  de Toru Shimazaki.
- No longer Silent,  de Robert Battle.
- Compositie,  de Hans Van Manen.
- Chairmain dances,  de Lucinda Childs.
- In memoriam,  de Sidi Larbi Cherkaoui.
- Fugaz,  de Cayetano Soto.
- Sacre,  de Nils Christe.
- Les noces,  de Stijn Celis.
- 2 creations,  de Gisela Rocha.

De ben segur, el camí de l’Albert està, tant sols, en els seus inicis. Nosaltres el seguirem i estarem a l’escolta del què ens pugui explicar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada